Ciurel l-a verificat pe Ciobotărică la „mapa profesională”

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, l-a criticat pe noul director al companiei Laurenţiu Ciobotărică, dar şi pe alţii numiţi de acesta. Ciurel le-a verificat CV-urile spunând că a descoperit „o sumedenie de falsuri”. Acum, că nu mai e director, Ciurel spune că pe Ciobotărică i l-a impus Fondul Proprietatea, iar unii membri ai Consiliului de Supraveghere erau neamuri sau prieteni ai fostului ministru Andrei Gerea. El s-a mai declarat dezamăgit de „creaţia sa” Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere.

Fostul director Laurenţiu Ciurel a fost prezent într-o emisiune la TV Sud, unde, printre altele, şi-a bârfit foştii colegi. Ciurel a vorbit acum despre cum a fost numit Laurenţiu Ciobotărică, dar şi alţii pe care i-a tolerat luni de zile în companie. De când nu mai este director, acesta a avut timp să verifice CV-urile unor angajaţi şi a şi sunat la firmele precizate de aceştia. Pe Ciobotărică, noul director, spune că i l-au impus cei de la Fondul Proprietatea. “Constat o sumedenie de falsuri intelectuale în CV-urile unor angajaţi noi. Falsuri în adevăratul sens al cuvântului. Eu cu domnul Ciobotărică m-am trezit... s-a deschis o uşă, au intrat doi de la Consiliul de Supraveghere şi au zis: el e directorul tău financiar. Nu i-am văzut CV-ul. La ceilalţi mă chemaseră şi pe mine la interviuri. Pe dânsul l-am luat de bun, l-am ajutat, l-am apărat pentru că a avut reacţii negative din partea colegilor. La un moment dat a spus: lăsaţi-mă pe mine cu sindicatele, pentru că sunt absolvent de Jurnalism. Bine, am zis. I-a păcălit pe ăia, mă rog, s-au înţeles. Când l-au pus director i-am văzut şi eu CV-ul şi nu a mai scris Jurnalism, ci ASE. Şi am început să mă uit. Îi găseşti trei feluri de CV-uri pe net. Nu a avut un minut vreo legătură cu o firmă din energie”, a declarat Ciurel. Întrebat de ce a acceptat, el a spus că: “Nu aveam cum să nu accept”. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei, Ciobotărică a lucrat nouă ani la Distrigaz România şi cinci ani la o firmă de consultanţă în domeniul energetic.

Supărat pe Antonie

Ciurel a verificat-o şi pe Petra Pătraşcu, o târgujiancă de 31 de ani care ar urma să fie şefă la Resurse Umane. Despre ea se ştia că lucrează pentru IBM. Ciurel a spus că Petra Pătraşcu şi Dorina Jianu „au aceeaşi proveninţă”. “Am citit în presă că a adus o directoare de la IBM şi am început să întreb. Mi-am adus aminte că îl cunosc pe unul din directori şi l-am sunat şi l-am întrebat, cum e, vine la noi. Nu lucrează la noi. Păi cum, că vine de la IBM. Nu domule, nu avem aşa ceva. Mai spuneţi, cum o cheamă, Petra Pătraşcu? Lucrează la o firmă care lucrează pentru noi. E plasator de forţă de muncă pentru noi”, a declarat Ciurel.

Acesta a criticat şi schimbarea Laurei Manea din funcţia de şefă a juriştilor. Spune că tot Fondul Proprietatea a dictat această schimbare: “Micşorarea numărului litigiilor cu Fondul Proprietatea, până la reducerea lor complet. Vă citesc din nota de fundamentare. Aşa scrie”. Complexul Oltenia are o serie de procese cu Fondul, la care Ciurel spune că se va duce în sală să vadă dacă juriştii companiei vor face “non-combat”.

Nu l-a uitat nici pe Daniel Antonie, care a rămas alături de Ciobotărică: „Ciobotărică a fost numit la 14 şi la 14:15 era la el în birou. A fost o deziluzie. (...) M-am luptat pentru el în Consiliul de Supraveghere, să-l impun. (...) Daniel Antonie, creaţia mea sută la sută, a trecut imediat în partea cealaltă şi ne-am trezit cu domnul Radu Pop, director de direcţie corporatistă şi o vrăjeală din asta... Domnul Radu Pop era membru al CS, a venit director de gradul I. Dânsul spune în CV că lucra la OTP Bank şi am vorbit cu cei de la Resurse Umane de acolo şi mi-au spus că nu au numele acesta în firmă. Nu vă spun bazaconii”. Radu Pop a fost în Consiliul de Supraveghere al CEO mai multe luni, dar problemele din CV nu l-au deranjat pe Ciurel până acum. Pop a demisionat din CS şi este director la Direcţia de Management Proiecte şi Reprezentare Instituţională.

Ciurel a mai spus că CE Oltenia nu este condus de la Târgu Jiu şi că legea o fac Dan Gheorghe şi Valeriu Ivan, ambii membri în Consiliul de Supraveghere.

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: