Ce pedeapsă a primit un șofer cu o alcoolemie record

Un șofer care a condus cu alcoolemie record de  2,29 g ‰ și a produs o tamponare în intersecția cu sens giratoriu din apropierea Primăriei Târgu Jiu a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și șapte luni de închisoare cu executare. Acesta are vârsta de 29 de ani și este inginer, dar nu are un loc de muncă. 

Evenimentul rutier a avut loc în urmă cu un an într-un sens giratoriu din centrul municipiului Târgu Jiu. Tânărul a intrat în mașina condusă de o șoferiță, pe care a rugat-o să facă o înțelegere pe cale amiabilă, dar aceasta a refuzat deoarece mirosea a alcool. Acesta și-a recunoscut faptele și a beneficiat de clemență din partea instanței de judecată, dar, pentru că mai comisese o infracțiune, a fost pedepsit la închisoare cu executare. 

„Cu ocazia audierii în calitate de suspect și de inculpat, a recunoscut că în seara zilei de  21.01.2021, în intervalul orar  21:00 – 00:00, a consumat 300 ml votcă Absolut, fără a mânca ceva, iar în dimineaţa zilei următoare a condus autoturismul proprietate personală marca Opel Astra, împrejurare în care a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar la solicitarea organelor de poliţie a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

Acesta mai fusese condamnat anterior la o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: