Condamnare pentru un patron gorjean

Administratorul unei societăți din comuna gorjeană Mușetești a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, după ce a fost prins beat la volanul unui autoturism, pe un drum public.

Fapta a avut loc în 8 noiembrie 2020, pe un drum sătesc din comuna Mușetești. Polițiștii au fost alertați de un alt conducător auto, după ce șoferul turmentat era să acroșeze două persoane cu autoturismul pe care îl conducea.

”Inculpatul a încercat să plece cu autoturismul din locul în care a fost depistat, fapt pentru care lucrătorii de poliție au procedat la încătușarea acestuia. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, marca Drager, rezultatul înregistrat la ora 18:11, fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.  

În fața instanței, acesta nu a recunoscut fapta reținută în sarcina sa. ”Fiind audiat, inculpatul a declarat că, în data de 08.11.2020, în jurul orei 18:00, se afla în autoturismul marca Volkswagen Passat, pe o uliță neasfaltată, la circa 100 de metri de drumul comunal 5A, împreună cu unchiul său unde o aștepta pe mama sa pentru a conduce autovehiculul, moment în care la fața locului s-a prezentat un echipaj de poliție”, se mai arată în documentul de la instanță.

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei cu închisoarea sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de 3 ani. În plus, patronul imprudent a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei localității de domiciliu, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu din 5 ianuarie nu este însă definitivă și poate fi contestată.

Vizualizări: 2,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: