Ce planuri are primăriţa din Berleşti pentru fosta clădire a primăriei

Autorităţile locale din Berleşti au finalizat de renovat noul sediu al primăriei şi s-au mutat în casă nouă. Fosta clădire a primăriei a rămas fără destinaţie, lucru ce va fi discutat în următoare şedinţă de Consiliu Local. Primarul Maria Dumitraşcu vrea să le propună consilierilor să renoveze şi această clădire şi să mute acolo dispensarul uman. Ideea este ca firma Consiliului Local, Gospober Prest SRL, să înfiinţeze în actualul sediu o pensiune turistică.

Proiecte îndrăzneţe în comuna gorjeană Berleşti. Administraţia publică locală funcţionează de aproape o lună într-o clădire renovată, iar fosta primărie a rămas fără utilitate. Sunt mai multe variante luate în calcul de primar, însă doar una va fi supusă la vot în următoarea şedinţă de Consiliu Local. ”Propunerea mea va fi ca fosta primărie să fie renovată cu fonduri din bugetul local şi să mutăm acolo dispensarul uman. O să mai rămână şi alte spaţii pe care le putem amenaja ca bibliotecă sau muzeu. Vreau să fie toată lumea mulţumită. Mergem doar pe reparaţii şi reabilitare în regie proprie. Vrem să schimbăm acoperişul, lucrări de aproape 30.000 de lei în total. Odată reabilitată trebuie să-i dăm şi ei o destinaţie”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

În clădirea în care funcţionează în prezent dispensarul uman, primăriţa vrea să înfiinţeze o pensiune turistică. Zona este propice, doar consilierii să fie de acord. ”Pensiune se poate face, zona este superbă, aerul ecologic, vom folosi produse ecologice, cred că va avea succes la turişti. Am planuri mari din punct de vedere turistic pentru zona respectivă, îmi doresc un fel de parc de distracţii pentru că zona se pretează la aşa ceva. Este doar o idee de-a mea, o să mă consult în şedinţa de Consiliu Local şi vom decide varianta cea mai bună”, a spus primarul Maria Dumitraşcu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: