Ce planuri are primarul Pungan de la Bălăneşti pentru 2017

Planuri ambiţioase are anul acesta primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan, în ceea ce privește investițiile la nivel de localitate. Primarul și-a propus ca multe dintre lucrările demarate anul trecut să le finalizeze în 2017, dar și să demareze noi investiții în ceea ce privește infrastructura, mai ales că a obținut fonduri europene în acest sens. Mai mult, autoritățile locale și-au propus ca până în 2020 în localitate să nu mai existe o uliță neasfaltată.

Autoritățile locale din Bălănești și-au făcut planul de bătaie pentru anul în curs. Una dintre priorităţile lor este finalizarea investițiilor deja începute. Este vorba de lucrările de consolidare la podul de la Ohaba, realizate până acum în proporţie de 70%, în primăvară vor face recepția lucrărilor de reabilitare a drumului comunal DC6 Bosta-Mușetești, dar vor să încheie și lucrările la sistemul de canalizare, unde gradul de realizare este de 84% pe tronsonul de 10,7 km. "În anul 2017 am o serie de priorități. Sunt la ora actuală în procedura de licitare. Lucrăm la hârtii, dat fiind faptul că vremea nu ne permite să demarăm lucrările, urmând să ducem la îndeplinire proiectele care sunt de anvergură, mă refer la cele două proiecte pe fonduri europene, reabilitarea căminului cultural de la Glodeni, cât și reabilitarea drumurilor de interes local din comuna Bălănești, un proiect câștigat cu o finanțare de 1 milion de euro", a declarat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.

Conform autorităților, este posibil ca până la finalul acestei luni să fie finalizată și licitația pentru alunecarea de teren din zona Bâltoci, satul Voiteștii din Deal, lucrare finanțată prin Compania Națională de Investiții. În ceea ce privește reabilitarea covorului asfaltic la drumul de centru, Voiteștii din Vale - Glodeni, lucrările urmează să fie scoase la licitație.

Autoritățile locale spun că vor organiza anul acesta și manifestările din agenda culturală a comunei, sărbătoarea de Sfântul Trifon, cea de 1 Iunie, zilele comunei, chiar și ziua vârstnicilor dacă vor găsi resursele financiare.

Primarul Ovidiu Pungan spune că va face demersurile necesare în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea unui alt pod în Ohaba, peste râul Pietroasa, dar și pentru asfaltarea ulițelor. "Mi-am propus ca în acest mandat, 2016-2020, să asfaltez toate drumurile din localitate, toate ulițele și să modernizez printr-un proiect pe fonduri europene sau guvernamentale și cei 4.2 km de drum din satul Blidari. Sunt multe de făcut în localitate, dar până la urmă și aceste lucruri le vom putea face ușor, ușor. Ce ne-am propus trebuie să realizăm", a explicat primarul comunei Bălănești.

Vizualizări: 1,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: