Primărie păcălită de propria firmă. Cum s-a aflat!

Situaţie stranie într-o primărie din judeţul Gorj. Autorităţile locale din Padeş au dat în judecată firma Consiliului Local, Padeş Util, pentru recuperarea unor sume de bani. Este vorba despre banii pe care primăria i-a plătit pentru lucrări care nu s-au efectuat, spune primarul localității, Serafim Antonie.

Nu mai puțin de 47.000 lei are de recuperat primăria Padeș de la societatea înființată de Consiliul Local, Padeș Util SRL. Banii reprezintă de fapt lucrări decontate, dar care nu există în teren. Neregulile au fost descoperite de Curtea de Conturi care i-a cerit primăriei să recupereze banii. Astfel, în data de 9 ianuarie 2017, primăria a deschis proces împotriva Padeș Util. ”Este vorba despre câteva lucrări contractate și s-a facturat și decontat mai mult decât există în realitate. Curtea de Conturi a depistat că nu s-au efectuat lucrările în totalitate, conform facturilor, s-a recepționat mai mult decât era în teren. Lucrări pe la un cămin cultural, pe la niște drumuri. I-am dat în judecată ca să recuperăm sumele care au fost în plus. Lucrările au fost efectuate în anul 2014”, a spus primarul Serafim Antonie.

Cert este că toate aceste nereguli s-au întâmplat pe mandatul administratorului Ilie Ciorbă, care a și demisionat la vremea respectivă. În câteva zile va fi numit un alt administrator, spune primarul. În realitate este vorba despre vechiul administrator, Ilie Ciorbă. ”Acum este un alt administrator, de fapt suntem pe cale de a numi un alt administrator, pe Ilie Ciorbă. Pe vremea când s-au făcut lucrările respective era tot Ilie Ciorbă. Și-a dat demisia atunci, în 2014, și acum a revenit. Nu a fost vina lui, au fost alte probleme, nu a fost el vinovat”, a mai spus primarul din Padeș, Serafim Antonie.

Padeș Util SRL funcționează în prezent cu cinci salariați.

Vizualizări: 1,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: