Ce planuri au doi olimpici din Târgu Jiu

Absolvenții de zece și-au făcut deja planurile de viitor. Știu exact ce facultate vor urma, iar unii dintre ei au și fost admiși la universități de top din țară. Doi dintre cei nouă absolvenți gorjeni care au reușit să ia note maxime la examenul de Bacalaureat vor studia la București, respectiv Timișoara. Mărturisesc că vor să revină acasă, în Gorj, după ce vor termina studiile.  

Maria Izabela Purdescu a învățat la Colegiul Național „Virgil Madgearu”, din Târgu Jiu. A reușit să ia zece pe linie la examenul de Bacalaureat și își dorește să studieze economia la Timișoara.

„Eu aș vrea să urmez Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Timișoara. O să merg să mă înscriu. Se ține cont de media de la Bacalaureat. Am participat la olimpiada de Tehnologie, de la Galați, și am obținut premiul al treilea. Nu mi-aș dori altceva. Mi-a plăcut materia și tot ce am făcut. Încă din generală, știam că urmez acest liceu. La Evaluarea Națională, am luat note mari și am intrat la Economic. Puteam să merg oriunde cu media pe care am avut-o, dar nu regret alegerea făcută. Vreau să lucrez în domeniul economic. Aș vrea să mă întorc acasă, în Gorj”, a mărturisit Maria Izabela Purdescu, într-o emisiune la 1 Plus TV.

În cadrul aceleiași emisiuni, Alexandru Trifu, un alt elev olimpic, care a luat BAC-ul cu media maximă, a spus că vrea o carieră în IT. A fost deja admis, în primă fază, la Politehnică, în București.

Alexandru Trifu a terminat studiile la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. Și el este un elev cu rezultate remarcabile la competițiile naționale. „Eu sunt admis la Politehnică. A fost o preadmitere în mai. A fost o probă de dosare pentru olimpici și examene pentru restul elevilor. Eu am participat la examen. Am reușit să iau o medie destul de mare și am fost admis. Se mai ține admiterea normală, din 18 iulie. La Automatică, am intrat. Se spune că este cea mai dificilă, majoritatea vrea acolo. După facultate, vreau să lucrez în IT”, a declarat și Alexandru Trifu.

În total, nouă elevi din Gorj au luat BAC-ul cu media zece. Patru dintre ei sunt de la “Tudor”, trei de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, o elevă de la Colegiul „Virgil Madgearu” și încă o medie de zece a fost înregistrată, în acest an, la Colegiul „George Coșbuc” din Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 4,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: