Ce planuri au elevii de 10! Unul a ajuns la catedră

Şase tineri care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi, joi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Printre ei, o tânără care, în vară, a obţinut notele maxime la examenul maturităţii, iar, în toamnă, este deja dascăl. Profesorii ei de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” i-au devenit acum colegi. A păşit în cancelarie cu emoţie, dar şi împlinită, acesta fiind cel mai mare vis al ei.

Cristina Călescu a absolvit, în vară, Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu şi face parte din rândurile celor cinci liceeni care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Acum este învăţător la aceeaşi instituţie de învăţământ şi se declară împlinită. „Simt că a fost răsplătită munca noastră şi chiar mă bucur că am reuşit să ajung la performanţele acestea. Mă simt onorată că am reuşit să obţin un post la Colegiul Naţional Spiru Haret, şcoala care mi-a fost ca o casă timp de patru ani. Din postura de elev, să devin cadru didactic, chiar am avut emoţii în prima zi în care am mers la şcoală mai mult decât în clasa a IX-a. Domnii profesori mi-au fost alături tot timpul. Mă înţeleg foarte bine cu cei mici. M-am acomodat, ne înţelegem foarte bine şi chiar îmi sunt dragi. Ceea ce mi-am dorit de mult s-a împlinit”, a mărturisit Cristina Călescu.

O altă medie de 10 a venit de la Motru. Maria Ruşeţ a intrat tot cu nota maximă la Facultatea de Medicină din Timişoara, după ce a absolvit Colegiul Tehnic Motru. „Am avut emoţii, însă am simţit cu adevărat că munca mea a fost încununată de succes. Sunt la Facultatea de Medicină din Timişoara şi urmează să plec zilele acestea, întrucât pe 16 septembrie începem. Am obţinut tot media 10 la examenul de admitere şi pot spune că a fost greu, dar am reuşit, am muncit constant, dar a meritat. Sunt împlinită”, a mărturisit Maria Ruşeţ, o altă elevă care şi-a trecut în cont media 10 la examenul de Bacalaureat.

Cel mai tânăr dintre elevii premiaţi joi este Ştefan Işfan, fiul inspectorului adjunct al ISJ Gorj. „E un sentiment destul de plăcut că munca mea a fost răsplătită de Minister şi, în România, tinerii sunt apreciaţi. Încă nu m-am hotărât unde voi merge după liceu. Fie la Medicină, fie să fac cercetare în Fizică sau IT, încă nu m-am hotărât ce să fac, dar voi rămâne în ţară. E multă muncă, a constat în foarte multe ore petrecute cu pixul în mână şi cu caietul în faţă”, a mărturisit Ştefan Işfan, singurul elev din Gorj care a obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională.

Fiecare elev care a obţinut media 10 la Bac a primit de la Ministerul Educaţiei câte 3.000 de lei, în timp ce media maximă la Evaluarea Naţională a fost răsplătită cu 1.000 de lei. „Am premiat cinci tineri care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, cinci tineri minunaţi care au obţinut 10 pe linie la examenul care reprezintă suma tuturor cunoştinţelor din şcoală, şi am mai premiat un elev de 10 la Evaluarea Naţională. Aceşti şase copii ne fac să fim mândri”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: