Ciuperca de la orhidee se poate elimina cu ajutorul laptelui

Ciupercile de la orhidee apar ca pete maro sau negre pe frunze și flori. Este important să le tratați cât mai curând posibil pentru a preveni deteriorarea gravă și ireversibilă a plantei prin infecție.

Când vine vorba de îndepărtarea ciupercilor de la orhidee, laptele este un aliat esențial, deoarece se dovedește că are proprietăți antifungice naturale.

Se amestecă o parte de lapte cu zece părți apă și se umple un pulverizator cu acest amestec. Asigurați-vă că pulverizatorul este curat și nu conține substanțe chimice utilizate anterior.

Pulverizați uniform soluția peste toate zonele afectate ale plantei iar, în cazul frunzelor, nu uitați să pulverizați din față și din spate. De asemenea, este recomandat să aplicați puțin din acest produs pe substratul din jurul tulpinilor.

Acoperiți toate suprafețele, dar fără a exagera pentru că veți oferi plantei un nou exces de umiditate care nu este recomandat.

Repetați acest tratament la fiecare două săptămâni timp de o lună, iar după acel timp ar trebui să începeți să vedeți îmbunătățiri.

Atenți, veți obține rezultate mai bune dacă folosiți lapte degresat. Având mai puțină grăsime, acesta generează mai puțină acumulare de reziduuri grase pe frunze.

Laptele este bogat în acid lactic, un nutrient care are proprietăți antifungice importante și este responsabil pentru inhibarea creșterii sporilor fungici. Laptele conține peptide și proteine ​​care au proprietăți antimicrobiene care sunt utile la combaterea anumitor tipuri de ciuperci. Aplicarea laptelui stimulează apărarea naturală a plantei, făcându-o mai rezistentă și capabilă să lupte mai bine împotriva infecțiilor.

Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: