Încă un vot în parlament împotriva pensionării mai devreme a minerilor

Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a avut miercuri pe ordinea de zi două proiecte de lege în baza cărora salariații care au condiții deosebite de muncă s-ar putea pensiona mai devreme decât în prezent. Ambele proiecte au primit aviz negativ, atât cel inițiat de Dan Vîlceanu de la PNL, cât și cel inițiat de parlamentarii PSD Gorj.

Informația a fost făcută publică de deputatul liberal Dan Vîlceanu. “Proiectele care vizează pensionarea minerilor și energeticienilor au fost dezbătute astăzi în Comisia de Muncă. Ambele au fost respinse. Mi-am susținut proiectul care se referă la încadrarea angajaților în condiții de muncă speciale, ceea ce ar duce la pensionarea mai devreme a unor salariați din CEO. Ministerul Muncii nici nu a vrut să asculte argumentele mele”, a spus acesta.

Interesant este că și proiectul PSD a primit vot negativ. “Pe ordinea de zi a fost și proiectul PSD, depus de “salvatorii” CEO de la Gorj, care nici măcar nu au venit să-l susțină în comisie. Ba mai mult, eu am votat PENTRU proiectul lor, în timp ce PSD a votat ÎMPOTRIVĂ”, a mai comunicat deputatul liberal.

Zeci de salariați ai Complexului Energetic Oltenia mor în fiecare an înainte să mai apuce pensionarea, iar mulți alții apucă puțini ani de pensie. Condițiile de muncă sunt grele, iar noxele le afectează sănătatea iremediabil. Tocmai de aceea se cere pensionarea mai devreme, dar deocamdată nu se trece de faza de promisiuni. (A.A.)

Vizualizări: 4,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: