Ce salarii vor avea şefii Primăriei Târgu Jiu

Consilierii locali din Târgu Jiu vor vota luni, 31 iulie, noua grilă de salarizare pentru angajaţii administraţiei publice locale. Primarul Marcel Romanescu va avea cel mai mare salariu, 13.050 de lei, urmat de viceprimarii Aurel Popescu și Adrian Tudor, fiecare cu câte 11.600 de lei.

Secretarul primăriei, Grigore Jianu, va avea un salariu de bază de 7.630 lei, acesta fiind urmat de arhitectul șef, cu 7.200 de lei. Directorii de direcții vor avea 6.850 lei, iar adjuncții lor 6.400 lei. Șefii de servicii vor avea 5.950 lei salariul de bază, iar șefii de birou 5.600 de lei. Auditorii urmează în topul salariilor. Salariul de bază pleacă de la 2.120 lei pentru un asistent și poate ajunge până la 5100 lei pentru cei de grad superior. De asemenea, consilierii, consilierii juridici, inspectorii și polițiștii locali vor avea un salariu de bază de 1880 pentru debutanți până la 4600 pentru cei cu grad superior.

În ceea ce privește personalul contractual, salariul de bază pentru un director adjunct, inspector șef adjunct, șef serviciu sau șef atelier este de 5.300 de lei, iar salariul de bază pentru un inspector, referent, subinginer sau arhivist pleacă de la 1450 de lei și poate ajunge până la 2.850 de lei, în funcție de grad.

Majorări și sporuri

În documentul ce urmează să fie avizat de Consiliul Local Târgu Jiu se arată că salariul de bază va fi majorat cu 10% pentru persoanele desemnate de primar să efectueze operațiuni în Registrul Electoral. Mai mult, la salariile de bază stabilite prin noua grilă vor putea fi adăugate sporuri, compensații, adaosuri, prime, premii și indemnizații, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, condiția fiind ca acestea să nu depășească 30% din suma salariilor de bază, a indemnizațiilor de încadrare și lunare.

Printre sporurile aflate acum în plată se numără cel pentru activitatea de control, unde majorarea este de 10%, cel de muncă pe timp de noapte, plătit cu 25% din salariul de bază, sporul de condiții periculoase și vătămătoare (15%), sporul de dificultate, de 50% din salariul de încadrare, sporul pentru personalul care deține titlul științific de doctor, în cuantum de 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Prin noua lege au fost introduse și noi sporuri. Spre exemplu, personalul nominalizat în echipele de proiecte din fonduri europene nerambursabile beneficiază de majorarea salariilor de bază, a soldelor de funcție sau indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%.

Salariile ce vor fi avizate de consilierii municipali se vor aplica inclusiv personalului celor şapte instituții subordonate Consiliului Local, ai direcțiilor, Teatrului „Elvira Godeanu”, Poliția Locală și Centrul „Brâncuși”.

Vizualizări: 2,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: