Ce se întâmplă cu cei 1.800 de angajați ai CEO. Sindicalist: Sunt șanse minime

Celor 1800 de angajați de la Complexul Energetic Oltenia nu li se vor face contracte pe perioadă nedeterminată.

Paul Constantinescu, liderul sindical de la Cariera Husnicioara, spune că sunt șanse aproape nule ca cei 1800 de salariați să semneze alte contracte decât cele pe perioadă determinată.

Sindicalistul spune că aceștia ar putea fi totuși păstrați în companie, pe o perioadă mai lungă, deoarece este nevoie de personal.

“Nici ministrul nu a fost explicit, dar noi considerăm ca avem mare nevoie de acest personal. La Carieră Husnicioara jumătate din personal este personalul nou angajat. Plecarea salariaților din toate subunitățile ar implica închiderea masivă de capacități și, fără îndoială, limitarea producției. Și, odată cu limitarea producției, evident că nici bugetul nu mai poate fi satisfăcut. Deci, dacă mă întrebați pe mine, să le facă contract pe perioadă nedeterminată celor 1800 de angajați… șansele sunt minime sau nule, ca să spun așa. Știm foarte bine că CEO trece printr-un proces de restructurare. Există posibilitatea ca o parte din angajați să beneficieze de un contract pe perioadă determinată cu un număr de luni mai mare”, a spus Constantinescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: