Ce șefi din CE Oltenia sunt pe lista de concedieri

Mai mulți șefi din cadrul CE Oltenia se încadrează în condițiile de disponibilizare pentru acest an. Printre aceștia se numără Nicolae Cilibiu de la Cariera Tismana, Dumitru Dragu de la Cariera Roșia și Dumitru Ungureanu, directorul EMC Jilț, dar și alții. Aceștia ar îndeplini criteriul privind pensionarea până la 31 decembrie 2019.

O mie de angajați ai CE Oltenia vor fi concediați colectiv din luna mai și printre aceștia sunt și câțiva șefi. Este vorba de Nicolae Cilibiu de la Cariera Tismana, care s-a regăsit pe lista disponibilizărilor și în 2016, dar a fost păstrat în companie. În aceeași situație se află și Dumitru Ungureanu, proaspăt uns director la EMC Jilț. Nici Dumitru Dragu, șeful Carierei Roșia, nu va scăpa de această disponibilizare. Un alt șef care s-ar încadra în condițiile stabilite de administrație cu sindicatele este Ionel Cicero Sidor, inginer șef la Termocentrala Turceni. Și Gheorghe Bălan, șeful sectorului Seciuri, ar fi vizat.

Sute de posturi TESA, desființate

Ion Rușeț, șef departament Administrativ Servicii în cadrul CE Oltenia, a vorbit la un post local TV despre disponibilizările din acest an. Conform acestuia, circa 600 de angajați ai CE Oltenia îndeplinesc condițiile de pensionare până la 31 decembrie 2019. CE Oltenia are și alte alternative pentru a ajunge la o mie de disponibilizați, spune Rușeț. „În situația în care nu vor fi voluntari, vor fi desființate posturi, urmând a se completa până la o mie de posturi după criteriile stabilite. Se estimează un număr de 100-200 de plecări voluntare. La un moment dat s-a discutat despre desființarea a 370 posturi TESA, dar acestora li s-ar putea propune alte posturi în producție”, a spus Ion Rușeț.      

CE Oltenia va acorda plăți compensatorii, cuprinse între 1 și 9 salarii brute pe unitate celor care vor fi concediați colectiv. Cei mai mulți bani, adică 9 salarii, vor primi cei care vor pleca voluntar din companie.

Vizualizări: 6,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: