Boza: Nu cred că vom avea perioade de șomaj tehnic la CEO

Minerii și energeticienii din cadrul CE Oltenia nu vor intra în șomaj tehnic în acest an, dă asigurări conducerea companiei. În lunile când scade cererea de energie, administrația CEO susţine că salariații se vor ocupa de asigurarea stocurilor de cărbune pentru iarnă și tot atunci vor fi demarate reviziile și reparațiile la utilaje și echipamente.

Directorul general al CE Oltenia, Sorin Boza, a explicat că este mult de muncă în subunități și că nu ia în calcul să trimită acasă salariații, cu 75% din salariu. „Cam așa se funcționa (n.red perioade de șomaj tehnic la CE Oltenia). Nu cred, pentru că avem multe de făcut. Avem în bugetul pe anul acesta o creștere a elementelor de întreținere, a costului de întreținere și reparații, deci vom face reparații mai mult, ca și sumă mai mare alocată decât anii trecuți. O să facem cu oamenii noștri, iar în carierele noastre e mult de muncă. Trebuie să ne pregătim de pe acum de iarna care vine, să ne prindă cu un stoc mai mare”, a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia. Cei din conducerea CE Oltenia și-au propus să aibă, la sfârșitul anului, un milion de tone de cărbune în termocentrale și alte 700.000 în cariere, chiar și un milion de tone. Spun că ar fi dublu față de cantitatea pe care au avut-o iarna aceasta.

Salariații din CE Oltenia au fost trimiși în ultimii ani în șomaj tehnic câte o săptămână, prin rotație, în special în perioadele de vară, atunci când de obicei consumul de energie scade și astfel compania nu are desfacere pentru cărbune.

Vizualizări: 5,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: