Pandemia le pune bețe-n roate cabanierilor din Rânca

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar turiștii și-au făcut deja planuri pentru a petrece câteva zile de relaxare la munte. Cea mai mare problemă care le-ar putea umbri oamenilor momentele de relaxare este pandemia provocată de noul coronavirus.

Stațiunea montană Rânca este una dintre cele mai vizitate zone din România, mai ales iarna. Nu mai este mult și turiștii ar trebui să împânzească stațiunea, însă cabanierii tot nu au habar ce se va întâmpla până atunci, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de către autorități. Chiar dacă lucrurile par incerte până acum, proprietarii de hoteluri și cabane și-au făcut câteva pachete pentru Crăciun și Revelion.

”Noi am făcut pachete turistice. Prețurile au rămas cam la fel. Nu s-au schimbat față de anii trecuți. Am luat toate măsurile de siguranță în această pandemie. Avem între 1.400-1.600 de lei de persoană de Revelion, fiind vorba de 5 zile. În acest preț sunt incluse toate mesele și cele festive. Cei care nu vor să mai vină le vom da înapoi avansul” , a spus un cabanier.

Un alt proprietar de cabană spune că a fost nevoit să dea banii înapoi unor persoane care îți rezervaseră deja vacanța, însă din cauza pandemiei și restricțiilor oamenii au anulat venirea în stațiune: ”Am avut și persoane pentru care a trebuit să le returnăm avansul. A fost o familie din străinătate, iar din cauza restricțiilor, oamenii nu au mai venit. Au zis că dacă vin trebuie să stea 14 în izolare, iar la întoarcere alte 14 zile. Așa că nu au mai vrut să vină”, a mai spus un alt cabanier.

Cabanierii spun că turiștii au început să sune pentru a-și face rezervări, însă speră ca autoritățile să nu instituie o nouă stare de urgență.

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: