Termo Chișcani, „pietroiul” de la CE Oltenia

Termocentrala Chișcani de la Brăila este pietroiul care trage în jos CE Oltenia. Asta spune conducerea companiei energetice care nu a reușit nici până acum să vândă această centrală, deși consumă din bugetul companiei cu fiecare zi care trece. Managerul Sorin Boza vorbește de realizarea unei noi evaluări în vederea vânzării acestei unități, asta în condițiile în care au mai fost efectuate două astfel de proceduri. Conducerea CE Oltenia a spus că varianta privind vânzarea la fier vechi a centralei, lansată de fostul manager interimar Ionel Ilie, ar fi „o mare prostie”.

Termocentrala Chișcani de la Brăila nu a funcționat nici un minut de la preluarea de către CE Oltenia în 2012. În schimb are vreo 65 de angajați care sunt plătiţi degeaba. Compania intenționează de ani buni să o scoată la vânzare, drept care au fost făcute evaluări peste evaluări. Inclusiv acestea produc cheltuieli pentru societate. „Sunt companii interesate în a o prelua, însă noi avem o procedură de evaluare în derulare. După încheierea procedurii de evaluare, vom alege metoda de valorificare, va fi licitație sau... A fost evaluată, însă am mai demarat încă o procedură de evaluare, pentru că ni se pare că prima evaluare nu a fost pertinentă”, a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia.

Vânzarea la fier vechi, o prostie!

Ionel Ilie, fostul managerul al CE Oltenia, vorbea la un moment dat de posibilitatea vânzării termocentralei Chișcani la fier vechi, în condițiile în care niciun investitor nu se arăta interesat să o cumpere. Actuala conducere nici nu vrea să audă de așa ceva. „Din punctul meu de vedere, ar fi o mare prostie să vindem la fier vechi acea centrală”, a comentat managerul CE Oltenia.

Personalul CE Oltenia de la Brăila desfășoară activități de pază și întreținere. Cei din administrație știu că trebuie să scape cât mai repede de această termocentrală. „Este o centrală care are un grup performant, un grup nou. Noi trebuie să avem grijă de ea. Din păcate, am luat un pietroi și încercăm să vedem cum vom scăpa de el, pentru că pentru noi înseamnă doar cheltuială”, a conchis Boza. 

Nu mai puțin de 10 milioane de euro ar costa punerea în funcțiune a centralei brăilene pe perioada de iarnă, au mai spus cei din conducerea CE Oltenia. 

Vizualizări: 2,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: