Ce spun sindicaliştii care l-au urmat pe Ruşeţ

La conferinţa de înfiinţare a Sindicatului Mine Energie Oltenia au participat ieri aproape 30 de lideri de sindicat. Liderul Gheorghe Peptan, de la USM Rovinari, a avertizat că există intenţii de închidere a atelierului mecanic, dar crede că va opri iniţiativa administraţiei prin acest sindicat. „M-am săturat de cezură şi de persecutare. Consider că s-au pierdut nedrept drepturile noastre, iar prin noul sindicat le vom redobândi şi ne va fi bine la toţi“, a spus acesta.

Liderul de la Roşiuţa, Nelu Roşca, a avut un atac la adresa lui Ioan Feurdean, de la FNME. „Sindicatul de la Cariera Roşiuţa nu s-a spart, deşi s-au dat telefoane dinspre domnul Feurdean. Vom continua înainte şi Doamne ajută“.

Preşedintele de la Jilţ, Adrian Marciuc, spune că a propus o reorganizare a FNME, dar nu a fost ascultat. „Eu spus de mult că această organizare trebuia făcută. Am cerut-o în mai toate colegiile directoare ale federaţiei, nu m-a ascultat nimeni. Până la urmă noi ne-am hotărât pentru mai buna reprezentare a salariaţilor. Acest sindicat mare trebuie să aibă neapărat succes“.

Celălalt lider din Turceni, Eugen Iovan, crede că acest sindicat va avea 15.000 de membri. „Am pus umărul la constituirea la acest sindicat alături de domnul preşedinte Ruşeţ. Sperăm ca prin acest sindicat, ce va avea peste 15.000 de salariaţi, vom negocia un CCM prin care toţi salariaţii vor avea de câştigat“. 

Preşedintele Sindicatului de la Lupoaia, Nicolae Bădiţă, crede că „noua organizaţie sindicală va reuşi să obţină rezultate foarte bune în negocierile de orice fel pentru lucrătorii din CE Oltenia“.

La conferinţă a participat şi liderul unui sindicat cu 150 de membri, CFU Rovinari, Marcel Dobrogeanu, care a atacat FNME. „O să reprezentăm mult mai bine în acest sindicat membrii noştri. Nici măcar informaţiile necesare nu le-am avut ca noi la rândul nostru să le dăm mai departe“.

A fost prezent şi liderul de la Mina Motru, Tudor Constantin. El a vrut ca lumea să ştie că: „subteranul de la Motru nu e la domnul Condescu, e la domnul Ruşeţ“.

„Un vin frumos a devenit realitate“, a spus şi Gabriel Căldăruşe, dar colegul său, Gabriel Bălăceanu nu a luat cuvântul, deşi se afla în sală.

La conferinţa Sindicatului Mine Energie Oltenia a fost şi Sorin Păducel, de la Termo Rovinari, care a dat asigurări că va avea foarte mulţi membri din Rovinari şi a vorbit despre problemele cu actualul lider, acestea fiind cauza demisiei sale de acum două luni.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: