Creţan: Ruşeţ e ofertat de Meridian! Şefii confederaţiei neagă

Fostul lider Ion Ruşeţ este ofertat de Confederaţia Meridian, afirmă preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Creţan. Acesta susţine că cel mai probabil Ruşeţ va face o organizaţie puternică în Gorj, pentru Meridian. Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, neagă informaţiile făcute publice de Creţan la un post local de radio.

Fostul prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a luat o pauză de la ieşirile publice, iar în acest timp apar tot soiul de informaţii privind viitorul său. Cei mai mulţi susţin că Ion Ruşeţ îşi va face un sindicat nou în CE Oltenia, ideea fiind întreţinută liderii de la Tismana, Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu.

Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia şi semnatar al contractului colectiv de muncă din partea Federaţiei Univers, a declarat la un post local de radio că Ion Ruşeţ este ofertat de Confederaţia Meridian. Creţan cunoaşte Confederaţia Meridian pentru că, iniţial, prin aceasta a încercat să intre în comisia de negociere a CCM-ului de la CE Oltenia. Pentru că Meridian nu are reprezentativitate pe sector de activitate, Creţan a luat delegaţie de la Federaţia Univers. S-ar părea că el a primit delegaţie de la Univers, la intervenţia preşedintelui de la Meridian.

Diversiune şi poliţe

Astfel, Creţan, cu puţin peste 100 de membri de sindicat la vremea aceea, a reuşit să participe la negocierile din companie. „Ion Ruşeţ, după câte ştiu eu, are o ofertă de la centrala minieră Meridian, care vrea să intre pe piaţă în CE Oltenia. Ion Ruşeţ are valoare sindicală şi poate reprezenta orice federaţie din România la nivel local. (...) Eu ştiu că e o ofertă către Ion Ruşeţ, aşa cum a fost şi pentru mine. De la Ion Albu, preşedintele executiv, a fost un lider sindical pe care Condescu l-a exclus din mişcarea sindicală acum 10-15 ani. Acest Ion Albu având valoare, Confederaţia Meridian l-a cooptat şi face parte şi astăzi din Confederaţia Sindicală Meridian“, a declarat Constantin Creţan.

Contactaţi telefonic de Pandurul, şi Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, şi Ion Albu, preşedintele executiv, au negat informaţia. Popescu a spus că nu a mai auzit această idee şi că nu este la curent cu ceea ce se întâmplă în Federaţia Naţională Mine Energie. Pe de altă parte, Ion Popescu l-a vorbit de bine pe Ruşeţ, pe care-l ştie un lider echilibrat. „Acum aud pentru prima dată. Nu am discutat aşa ceva. Dacă ne disipăm şi nu suntem uniţi pentru a reprezenta oamenii nu e bine. (...) Nu să facem tot felul de diversiuni. Diversiunea e pentru un interes de grup. Probabil să plătesc poliţe. Poliţele nu sunt pentru oameni de bună credinţă. Nu mă amestec în certurile lor. Trebuie să ne apărăm unul pe altul, nu să ne apăsăm unul pe altul. V-am spus, nu am vorbit cu Ion Ruşeţ, nu pe această temă. Dar îl cunosc şi face parte din categoria oamenilor echilibraţi. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo“, a declarat preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu.

Constantin Creţan a pronunţat şi numele preşedintelui executiv Ion Albu. Şi el spune că nu a vorbit cu Ion Ruşeţ despre venirea la Meridian. „Nu, nu am discutat. Ei trebuie să găsească o formulă unitară şi să-şi rezolve probleme acolo. Spărgând-se nu fac bine“, crede Albu.  

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: