Tabără de sculptură organizată la Polovragi

În perioada 1-10 iulie se va desfășura la Polovragi ediția a IV-a a taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”. Deschiderea oficială va fi joi 1 iulie 2021, ora 10.00, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, iar sâmbătă, 10 iulie 2020, ora 10.00, va avea loc vernisajul sculpturilor realizate în cea de a IV-a ediție și închiderea taberei.

Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi.

La ediția din acest an participă sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor și Gorj, care vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi.

Participanţii la această ediție sunt: Ștefan Bara din Cluj, Nicolae Rotaru din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, George Bostănică din Gorj, Adrian Voican din Vâlcea și Pompiliu Ciolacu din Gorj.

Ediția a IV-a este susținută financiar de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, iar Primăria și Consiliul Local Polovragi asigură materialele folosite, utilajele, personal auxiliar și energia electrica.

Vizualizări: 1,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: