Ce spune ministrul Energiei despre investițiile de la CE Oltenia

"Suntem ușor întârziați". Așa descrie ministrul Energiei, Virgil Popescu, ritmul de melc în care se realizează investițiile ce ar trebui să înlocuiască energia pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia. 

Deși nu s-au făcut prea multe demersuri ca să se poată respecta programul invențiilor cât privește centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice, Virgil Popescu este convins că "vom recupera". „Suntem uşor întârziaţi la Complexul Energetic Oltenia, dar sunt convins că vom recupera pentru centrala pe gaz şi parcul fotovoltaic de 747 de MW. Dar, fără o întărire a sistemului de transport şi o întărire a sistemului de distribuţie, toate eforturile pe care le facem împreună cu piaţa pentru producerea de energie electrică nu sunt în zadar, dar vor fi întârziate pentru că este nevoie de investiţii în sistemul de transport. De fapt, în acest week-end am văzut ce înseamnă să avem foarte multă energie regenerabilă produsă, nu numai în România, dar şi în regiune, iar cablul de curent continuu care va străbate România de la est la vest va trebui să devină prioritatea numărul unu pentru sistemul naţional de transport”, a adăugat ministrul Energiei, pentru Financial Intelligence. 

Opt parcuri fotovoltaice și două centrale pe gaz vor să pună guvernanții, în primă fază, în locul cărbunelui. Primele capacități "verzi" ar fi trebuit să fie puse în funcțiune de anul viitor, dar e puțin probabil să fie respectate termenele asumate ținând cont că nu au început lucrările pentru ca aceste investiții să se materializeze. 

Vizualizări: 1,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: