Șapte sute de angajați de la Termocentrala Turceni s-ar putea pensiona

Peste 150 de adeverințe au fost eliberate angajaților de la Termocentrala Turceni ca să poată ieși la pensie. În total, spune sindicalistul Eugen Iovan, sunt 700 de salariați care se încadrează să plece din câmpul muncii anticipat și care au cerut documentele. 

Eugen Iovan a atras atenția că oficialii companiei trebuie să găsească soluții pentru că vor pleca prea mulți angajați la pensie și nu vor mai rămâne oameni ca termocentrala să poată funcționa după ce se va aplica Legea 197. Termocentrala Turceni nu ar putea funcționa nici măcar cu un grup dacă se pensionează toți salariații care se încadrează în condițiile legii, este semnalul tras de Iovan într-un interviu la un post local de radio.

"La Turceni, nu sunt probleme. Se eliberează în ordinea în care se cer. Cred ca s-au eliberat peste 150 din cele 700 care erau depuse. Mă refer la salariați", a spus Eugen Iovan, lider de sindicat de la Termocentrala Turceni.

Sindicalistul a adăugat că oficialii Guvernului ar trebui să spună dacă vor închiderea mineritului ca să poată fi conturate pachete sociale. "Se vrea închidere, nu se vrea? Sa spună ce și cum, să ne pregătim să facem pachetul social, nu stăm să ne trezim ca pleacă într-o zi 300 de oameni, mai pleacă în ziua următoare și o punem pe butuci. Pe mine mă doare să văd ca nu mai merge termocentrala. Nu vreau să rămână pe drumuri 400 de angajați. Să completeze cu locurile necesare din companie, să completeze cu salariați. Va fi foarte greu pe câteva meserii, să le completeze. Parcă ar vrea să nu se aplice această lege, dar se va aplica, sa fie clar!", a mai declarat sindicalistul, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: