Ce spune Rușeț despre protestele din septembrie

Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a comentat marți la TV Sud informațiile potrivit cărora luna septembrie ar putea aduce proteste în minerit. “Nu cunosc agenda sindicală. Cu toate că discut cu liderii de sindicat, nu le cunosc agenda. În ceea ce privește protestele din septembrie, să știți că am urmărit și eu informațiile apărute în mass media, multe au apărut în mediul online. Le-am urmărit cu atenție și atent la nuanțe și am observat că mai mult chemarea la proteste aparținea unei publicații care este foarte activă în mediul online”, a spus Rușeț.

Acesta susține că liderii importanți din companie nu au avansat ideea unor proteste în luna septembrie. “Nu am văzut declarații în acest sens ale vreunui lider important, mă refer la liderii care participă la negocieri și sunt membri ai comisiei mixte administrație - sindicate. La responsabilii sindicali de prim nivel nu am văzut un calendar de proteste în septembrie”, a explicat Ion Rușeț.

Liderii sindicali sperau să aibă în luna august o întâlnire cu premierul Dăncilă, în funcție de care să decidă cum vor reacționa în această toamnă. “Este adevărat că aveam informații legate de întâlniri în luna august, pe surse sindicale, întâlniri pe care sindicatele ar fi trebuit să le aibă cu premierul. Din informațiile pe care le dețin, nu au fost întâlniri la acest nivel, ci cu consilierul de stat pe energie, Ciocănelea”, a spus Rușeț.

Cel mai mare protest de la Complexul Energetic Oltenia din ultimii ani a fost la începutul lui 2019, când mii de mineri au intrat în grevă câteva zile, dar a fost un protest spontan, cu care liderii sindicali nu au avut nicio legatură. (A.M.)

Vizualizări: 3,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: