CE Oltenia pierde iar procesul cu Ministerul Energiei. Care este miza!

Complexul Energetic Oltenia a contestat din nou Raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, cel care a constatat prejudicii de zeci de milioane de euro la companie. A pierdut din nou, de data aceasta la Curtea de Apel Craiova.

“Respinge excepţia tardivităţii. Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite excepţia autorităţii de lucru judecat. Respinge acţiunea. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Craiova”, se arată în decizia pe scurt publicată pe 6 septembrie pe portalul instanțelor de judecată.

În baza Raportului Corpului de control al Ministerului Energiei nr. 270.210/CCM/17.09.2018, a fost estimat un prejudiciu de 40.998.940 Euro doar din achiziția certificatelor de carbon. Ministerul Energiei a sesizat Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Craiova, fiind constituit dosarul penal cu nr. 4/2018.

Verificările au vizat şi acordul cadru cu Tinmar Gas, pentru achiziţionarea de gaze naturale, şi aici Corpul de control constatând un prejudiciu de 4,3 milioane de lei. Cazul a fost sesizat Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova încă din luna ianuarie 2018, se arată în raport.

Un alt prejudiciu, de peste 100 de milioane de lei noi, a fost constatat din transferul Carierei Berbeşti către CET Govora, perfectat de fostul manager Laurenţiu Ciurel. Corpul de Control a constatat că nu au fost făcute demersurile pentru încasarea sumelor prevăzute în contract.

De asemenea, controlul a vizat faptul că salariaţii au fost transportaţi cu vehicule de transport marfă, aici controlul vizând o perioadă de patru ani. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: