Industria auto ia amploare în Gorj. Locuri de muncă disponibile!

Concurență între fabricile de componente auto din Gorj. Fabricile de la Târgu Jiu, Rovinari sau Bumbești-Jiu caută permanent forță de muncă și fac angajări. Investitorii vin cu oferte tot mai tentante, mai ales că acest domeniu începe să se dezvolte tot mai mult în județul Gorj. În primă fază, angajații sunt specializați în Ardeal, după care încep munca aproape de casă.

Cele mai multe angajări urmează să le facă cea mai nouă fabrică de componente auto, deschisă, la Rovinari, la sfârșitul săptămânii trecute. Până la sfârșitul acestui an, mai este nevoie de circa 150 de oameni. Recrutări se fac și în localitățile învecinate orașului Rovinari, iar angajatorul promite un salariu mai mare decât cel minim. Solicitările de angajare pot fi depuse la sediul firmei din Rovinari.

Deja, potrivit ultimelor statistici, sunt peste două mii de locuri de muncă ce au fost create în această industrie. “Sunt create, la nivelul județului Gorj, la această dată, peste 2.500 de locuri de muncă noi în această industrie de automotive. Nu e suficient. Avem nevoie de mai mult”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Fabrici cu profil auto funcționează, în prezent, la Târgu Jiu, Rovinari și Bumbești-Jiu. „Am discutat cu foarte mulți salariați care au venit din zona Ardealului, s-au relocat acasă. Și acolo au început pe faze, salarii mai mici la început, după care au fost majorate. Sunt patru sau cinci firme care lucrează în această industrie auto și se creează concurență. Forța de muncă ți-o atragi prin condiții de muncă și prin salarizare”, a mai adăugat Cosmin Popescu. 

Vizualizări: 4,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: