Ce va face spitalul din Târgu Jiu cu vaccinurile anti-Covid nefolosite

Dacă vor rămâne și la noi vaccinuri, dar nu vor fi doritori, nu se va întâmpla cum a fost în Găești, unde managerul a decis să vaccineze parte din populație, la liber. Oficialii spitalului din Târgu Jiu admit că gestul a fost unul frumos, dar ar putea stârni oamenii din alte zone. Protocolul este altul, au mai adăugat reprezentanții unității medicale.

Și în Târgu Jiu au fost medici aflați pe lista celor dornici să se vaccineze, dar care au renunțat în ultimul moment. Cu toate acestea, nu se poate pune problema în acest moment că ar putea rămâne vaccinuri nefolosite.

Medicul Alexandru Nițu a comentat situația din Găești, unde managerul, ca să nu piardă serurile și pentru că nu toți medicii au vrut să se imunizeze anti-Covid, a decis să vaccineze alte persoane, la liber. Deși gestul a fost catalogat drept unul frumos, nu face parte din protocol, așa că nu vom vedea un astfel de scenariu pus în aplicare și în Gorj chiar dacă ar mai rămâne doze nefolosite, care ar risca să-și piardă valabilitatea în câteva zile.

“Un gest frumos, dar, din păcate, nu acesta este protocolul în momentul de față. Se anunță DSP - DSU, apoi ridică aceste doze, le duce la centru și fie le redirecționează în interiorul județului și se vor folosi acelea pentru a nu le expira acea valabilitate, fie le vor duce în alte județe tocmai pentru a se folosi în acea perioadă. există un protocol de redistribuire. E un gest frumos pe care l-au făcut cei de acolo, dar poate să creeze o ușoară mișcare în rândul populației care ar putea spune că acolo s-a putut, de ce nu se poate și aici. Noi am primit 490 de vaccinuri și cred că vor fi suplimentate”, a spus medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu, la Impact TV.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: