Infectată cu noul coronavirus după ce s-a vaccinat

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, a declarat că s-a infectat cu noul coronavirus la câteva zile după ce s-a vaccinat.

Dr. Carmen Dorobăţ a declarat, pentru AGERPRES, că s-a vaccinat pe 27 decembrie iar de câteva zile a început să prezinte forme uşoare ale bolii.

"Mă tratez, sunt vaccinată, am o evoluţie bună. Virusul l-am luat după ce m-am vaccinat. (...) Este a treia sau a patra zi. Sigur nu am luat virusul de la spital. Am făcut mai multe drumuri în perioada acesta. În momentul de faţă sunt bine, trebuie să urmărim evoluţia. Am avut stare sufebrilă, lipsa poftei de mâncare, ceva transpiraţii. Cineva care nu ar fi fost de specialitate nu şi-ar fi dat seama. Au fost nişte transpiraţii care m-au pus pe gânduri. Au fost destul de şterse simptomele, poate şi din cauza vaccinului", a explicat dr. Carmen Dorobăţ.

Ea a declarat că şi soţul acesteia, tot medic, a fost confirmat pozitiv. Ambii sunt vaccinaţi şi se află în izolare la domiciliu. 

Medicul ieşean a mai spus că, în ciuda faptul că s-a îmbolnăvit, nu pune la îndoială eficacitatea vaccinului.

"Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori daţi de vaccin apar abia la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecţia a apărut imediat după vaccinare. Protecţia, respectiv purtarea măştii şi spălatul pe mâini, păstrarea distanţei sociale, trebuie menţinută măcar 15 zile după vaccinare, până când apar anticorpii. Peste 28 de zile voi face rapelul. Îi sfătuiesc în continuare pe oameni să se vaccineze", a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Abia la o săptămână după rapel, o persoană se poate considera imunizată.

Vizualizări: 11,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: