Termen pentru profesorii care vor să se vaccineze

Cadrele didactice și personalul auxiliar care vor să se vaccineze trebuie să anunțe până pe data de 15 ianuarie 2021, ora 16:00. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că în funcție de numărul profesorilor care vor să se vaccineze se va proceda la reluarea cursurilor în sălile de clasă.

”Am primit și noi o adresă. Până pe data de 15 ianuarie 2021, ora 16, noi trebui să trimitem un tabel cu numărul cadrelor didactice și personalului auxiliar care doresc să se vaccineze. În funcție de numărul acestora se va proceda la reluarea școlii în regim face to face. Dacă numărul de îmbolnăviri scade, evident că ne vom reîntoarce la școală”, a spus Dana Constantinescu, la Radio Infinit.

Constantinescu mai spune faptul că sunt și profesori care au păreri împărțite: ”Sunt oameni, iar părerile sunt împărțite și subiective. Sunt profesori care vor să se vaccineze, alții nu. Probabil vor să mai aștepte. Și eu sunt cadru didactic și o să mă vaccinez. Consider că este un lucru pozitiv pe care putem să-l facem”, a mai afirmat Constantinescu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că dacă această tendinţă de scădere a numărului de cazuri de Covid se menţine, şcolile ar putea fi redeschise din 8 februarie.

„Până acum am văzut că a scăzut numărul şi am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, dacă păstrăm această tendinţă putem să redechidem şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu.

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: