Ce vor să afle liderii FNME de la managerul Boza

Liderii sindicatelor care fac parte din Federația Națională Mine Energie (FNME) se vor întâlni luni, 28 august, cu managerul CE Oltenia. Unul dintre subiectele pe care vor să le clarifice este uniformizarea salariilor la nivel de companie, pentru eliminarea discrepanțelor dintre muncitorii care prestează același tip de activitate. Boza spune că în 2018 se poate vorbi despre așa ceva.

Sindicaliștii speră ca echilibrarea salariilor din CE Oltenia să se facă anul acesta. Sunt siguri că se poate face în urma rectificării bugetului. Liderii din FNME spun că vor dezbate acest subiect cu directorul general al CE Oltenia în cadrul ședinței programată pentru luni, 28 august, la sediul din Debarcader. ”Vom dezbate multe probleme. Cea mai importantă este cea privind reducerea discrepanțelor salariale. Trebuie să găsim soluții să rezolvăm problema aceasta, mai ales că acum sunt bani și s-ar putea cât de cât diminua aceste discrepanțe. Pe aproape fiecare loc de muncă din CEO sunt discrepanțe. Vom vedea luni care este stadiul cu rectificarea bugetară pe fondul de salarii. Trebuie rezolvată mai repede ca să putem reduce aceste discrepanțe. Să putem majora fondul de salarii astfel încât să rezolvăm această problemă care este cea mai arzătoare”, a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședintele FNME.

Boza: Sunt diferențe enorme

Directorul general al CE Oltenia are vești pentru sindicaliști și oamenii pe care aceștia îi reprezintă. ”Anul acesta am făcut un efort și am crescut salariile celor 835 de oameni care avea salarii sub clasa 10. Din septembrie au toți peste clasa 10. A fost un prim obiectiv. Sunt multe probleme cu salariile. Sunt diferențe enorme, două job-uri care sunt plătite diferit, între oameni care fac aceeași muncă, dar dacă nu s-a făcut nimic 5 ani, așteptăm să facem miracole în 6 luni? La negocierea Contractului Colectiv de Muncă sau la crearea BVC pentru 2018 să putem lua în calcul ca anumite salarii mici să le putem crește la un nivel care să fie cât de cât aproape de ceea ce fac”, a spus Sorinel Boza, la Radio Infinit. 

Întâlnirea dintre sindicatele din FNME și managerul CE Oltenia va începe la orele 15.

Vizualizări: 3,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: