Mecanicii ELCFU Motru au protestat pentru salarii

Câteva zeci de angajați ai CE Oltenia au declanșat joi, 24 august, un protest spontan, preț de o oră. Salariații ELCFU Motru, în mare parte mecanici de locomotivă, au vrut să-și manifeste nemulțumirea față de lefurile mici pe care le primesc de ani buni.

Oamenii sunt supărați că de ani buni au salarii mai mici decât colegii lor de la alte secții, deși fac aceeași muncă. Discrepanțe salariale sunt încă de la înființarea Complexului Energetic Oltenia, pentru că salariații veniți din SNLO aveau venituri mai mici decât cei din complexurile energetice. Oamenii au mers la muncă după câteva zeci de minute de protest, cerând însă soluții pentru echilibrarea salariilor.

Promisiuni după rectificare

Mecanicii de locomotivă s-au revoltat pentru că au aflat că alți colegi de-ai lor au beneficiat recent de clase de salarizare în plus. „A fost o grevă de o oră. Dimineață, la ora 7, oamenii au oprit lucru pentru că au fost nemulțumiți pentru că s-au făcut niște discrepanțe. Oamenii spun că s-ar fi dat clase la un personaj de acolo, de la clasa 17 a ajuns la clasa 28. Au fost nemulțumiți pentru că nu s-a pus nimic la salarizare. Au muncit, au dat cărbune. Cum sunt nemulțumiți și cei din cariere. Au cerut să vină Boza. A venit cineva de la Resurse Umane și le-a spus că vor rezolva după rectificare, dacă vor putea”, a declarat sindicalistul Nicu Bunoiaca.

Boza: Nu s-a oprit lucrul

Reprezentanții CE Oltenia neagă că ar fi existat vreun protest. Directorul Sorinel Boza, a spus, într-un interviu la Radio Infinit, că va discuta cu angajații de la ELCFU, dar că nu are soluții pentru a face majorări salariale. „Oamenii au pus pe hârtie niște doleanțe pe care le voi discuta în momentul în care mă voi întâlni cu dânșii. Lucrul nu a fost oprit, activitatea a decurs normal. O să mă întâlnesc cu ei, o să discut fiecare punct în parte (...). Eu înțeleg și asta, salariile prea mici, dar să mi se dea o soluție când știm toți că acest buget a fost pe rezultatele financiare din anii trecuți, care au fost negativi”, a spus Sorinel Boza. 

S-a pus în discuție și plata zilelor de sâmbătă și duminică lucrate de mecanicii de locomotivă. Directorul Boza a explicat că situaţia se va rezolva doar printr-o rectificare bugetară. „De asta așteptăm rectificarea bugetară. Avem suportul ministrului Energiei, a secretarului de stat și a tuturor oamenilor, să putem achita aceste diferențe care nu s-au putut plăti”, a mai spus Boza.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: