Ce vrea să facă o primărie cu șase clădiri lăsate în paragină

Autoritățile din comuna gorjeană Dănești au în plan să reabiliteze șase clădiri care au fost lăsate în paragină. Aici au funcționat școli, dar s-au închis din lipsă de elevi așa că primăria caută acum soluții să folosească aceste spații. Mai întâi, trebuie să le reabiliteze. Și pentru asta a cerut bani de la Guvern. Dacă le va moderniza, primarul vrea să transforme vechile școli în săli multifuncționale de care să se bucure toți localnicii din comună indiferent de vârstă.

În total, sunt șase clădiri care se degradează. Nu s-au mai alocat bani pentru întreținerea lor și sunt nefolosite riscând să devină ruine. În fiecare sat din comună este câte o școală închisă și, implicit, o clădire lăsată în paragină.

Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a făcut proiecte și a cerut bani de la Ministerul Dezvoltării ca să poată reabilita clădirile. Odată modernizate, aici ar putea fi programate activități cultural-educative și întâlniri cetățenești.

„Îmi doresc să le reabilitez și să fac din ele niște centre multifuncționale. Sunt niște școli care au fost lăsate în paragină de-a lungul anilor. Sunt aproape în fiecare sat al comunei noastre. Voi face săli multifuncționale. Dacă voi face un club de bătrâni, un club al seniorilor, o sală de dans pentru tineri, o sală de spectacole, unde să se desfășoare activități cultural-educative și efectiv întâlniri cu localnicii. Am fost și n-am avut efectiv unde să fac aceste întâlniri. Ca să facem în curtea școlii, nu merge. Mulți oameni sunt bătrâni, ar trebui să stea pe scaune. E cam ingrată situația. Dacă ni se alocă banii aceștia prin PNRR, eu sper să reabilitez toate aceste clădiri”, a spus primarul din Dănești, Mădălin Paliță, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 2,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: