Taie din investițiile în Gorj. Primarii spun că nu au bani!

Autoritățile locale taie de pe listă investițiile! Strânși cu ușa de majorarea prețurilor, primarii se văd nevoiți să renunțe la unele proiecte, în favoarea altora. Norocul lor este că începând din 1 iulie, legea va permite ca banii unui proiect să fie folosiți pentru a da startul altuia.


Creșterea fulminantă a prețurilor la materiale pare că face imposibilă dezvoltarea unor localități din județul Gorj. În zadar au făcut primarii planuri la început de an, când a fost să le înceapă, s-a constatat că nu există bani pentru ele. Așa că s-a început o prioritizare lor. Drept exemplu putem lua primăria orașului Târgu Cărbunești.


„Vreau să vă dau exemplu clar de la Târgu Cărbunești: când am fundamentat bugetul în luna ianuarie, pentru că anul acesta am reușit să-l votăm undeva prin luna februarie, am plecat pe combustibil la un preț de 7 lei pe litru, dintr-o dată s-a făcut 9 lei, în câteva săptămâni poate urca la 10 lei. Prin urmare, vom încerca, cel puțin la Târgu Cărbunești, din banii aceia, pe care la început i-am pus pentru investiții, să nu mai realizăm 20-24 de proiecte, ci doar 12-14, dar să le facem așa cum trebuie, pentru că după 1 iulie legea finanțelor ne permite să facem acele modificări la bugetul local, adică să luăm credite bugetare dintr-o parte, care nu au fost cheltuite în primul semestru, și să le ducem în altă parte”, a declarat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, la Gorj Tv.


Primarul Dănuț Birău a mai declarat că pentru a nu ține firmele pe loc, au fost cazuri în care lucrările au fost plătite din banii de taxe și impozite, și au fost recuperați de instituție, mai târziu, când s-au făcut plățile pe proiectele cu pricina.

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: