Cea mai importantă componentă a unui calculator construit de la zero

Laptopurile nu sunt pentru toată lumea, mai ales vrei să încerci cele mai noi și cele mai solicitante jocuri. Așa că, inevitabil, te vei îndrepta către construirea sau, mai bine zis, asamblarea propriului calculator. Până să așezi în coșul de cumpărături cele mai tari și cele mai arătoase componente, ar trebui să ții cont de un lucru simplu: placa de bază își poartă numele dintr-un motiv foarte bine întemeiat.

Atunci când spui “plăci de bază”, entuziasmul scade vertiginos, componenta în cauză neavând aceeași putere de a stârni pasiuni, precum o placă video sau un prcesor. Aceasta înseamnă mult doar pentru împătimiții asamblării propriilor calculatoare. Placa de bază este elementul care susține întreaga configurație a sistemului pe care îl construiești. Pe aceasta se regăsesc atât procesorul, cât și placa video, memoria RAM, unitatea de stocare, și elemente suplimentare precum plăci audio sau plăci ce oferă conexiuni wireless.

Toate aceste elemente devin mult mai importante dacă ești dedicat menținerii calculatorului tău la zi. Cum acest lucru se poate numai cu înlocuirea componentelor, alegerea unei plăci de bază „future-proff” este esențială.

Mulți producători se bazează pe această premisă și dotează gama de plăci de bază cu tehnologii ce asigură compatibilitatea cu componentele ce vor fi lansate în viitor. Iar pentru acest lucru nu trebuie să dedici o sumă considerabilă – majoritatea plăcilor de bază accesibile pornesc de la prețuri modice.

Îți recomand să accesezi și secțiunea de produse resigilate a magazinelor online precum eMAG. De cele mai multe ori, vei găsi produse care au fost returnate după nicio zi de utilizare. Vei remarca faptul că unele dintre ele doar au fost scoase din cutie.

Am lăsat două componente ale calculatorului pentru final, întrucât acestea merită o secțiune separată. Primul dintre ele este sursa, unde vorba „mai mult e mai bine” este cât se poate de adevărată. Furtunile de pe timpul verii pot da mari bătăi de cap utilizatorilor din zone în care fluctuațiile de curent sunt frecvente, așa că o sursă capabilă e necesară.

Al doilea element este carcasa. Nu îți vom da sfaturi legate de formă și design, însă atragem atenția asupra compatibilității așezării conectorilor, mai ales în dreptul slot-ului destinat plăcii video. Asigură-te că vei avea acces la toate port-urile plăcii video, iar dacă o carcasă te împiedică să faci acest lucru, returneaz-o. Nu contează cât de bine arată – dacă nu se va potrivi cu toate componentele pe care le-ai cumpărat, îți va da mari bătăi de cap.

Importanța unei plăci de bază este crucială pentru serile de iarnă în care tot ce poți face este să inclingi placa video. Asigură-te că o alegi pe cea potrivită.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: