Cea mai mare atletă din Gorj se retrage din activitate

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va retrage din activitatea sportivă în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti Raiffesen Bank, din 4-5 octombrie, al cărei ambasador de imagine a devenit. Sportiva este de loc din Turburea – Gorj, fiind atletul gorjean cu cele mai mari performanţe.

"Am ales Maratonul Internaţional Bucureşti, pentru că este cel mai important din România. De multe ori am fost invitată să particip, dar nu am putut veni din cauza altor evenimente. Îmi face plăcere să revin acasă, să alerg acest maraton. M-am gândit să-mi fac retragerea acasă chiar dacă am primit propunerea de a o face şi în Statele Unite, unde m-am stabilit, dar am refuzat", a declarat Diţă, care a precizat însă că nu va concura la proba de maraton din cauza faptului că nu mai face antrenamente de mai multă vreme.

O problemă a ediţiei din acest an a Maratonului Internaţional Bucureşti este legată de traseul care urmează a fi stabilit, Valeria Răcilă van Groningen, organizatoarea competiţiei, precizând că nu poate face promisiuni în ceea ce priveşte lungimea traseului, din cauza lucrărilor din Capitală: "Am trecut deja prin comisia de la primărie şi sunt multe lucrări în Bucureşti. Nu se ştie dacă se vor finaliza lucrările nici pe Calea Victoriei până în septembrie. Noi am vrea să primim un traseu nou, dar în momentul actual, ca şi organizator, nu pot promite că vom avea un traseu mai mare”.

Organizatorii se aşteaptă ca anul acesta să participe peste 8.000 de alergători, din peste 50 de ţări. (A.P.)

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: