Condescu nu vine la Pandurii, dar pleacă Golea

Acţionarii Clubului Sportiv Pandurii au decis, săptămâna trecută, excluderea Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) din rândul acţionarilor echipei de fotbal. USMO a fost dată afară pentru că nu a plătit cotizaţia. Dacă acesta este motivul atunci toţi ar trebui să fie excluşi, este concluzia lui Golea. În realitate, acţionarii au suspiciunea că Golea încearcă să-l readucă pe Marin Condescu la CS Pandurii.

Marin Golea, preşedintele USMO, cataloghează decizia ca fiind una „emoţională“ şi „un pic nervoasă“, dar avocatul clubului Gheorghe Pecingină spune că motivul este legat de intenţia lui Marin Golea de a-l readuce la club pe Marin Condescu, dar şi pentru că sindicatele nu au plătit cotizaţia. Marin Golea a explicat că totul a pornit de la o acţiune pe care a depus-o în instanţă acum două luni prin care ataca decizia de numire a lui Eugen Pârvulescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Pârvulescu fusese propus chiar de USMO, dar Golea spune că nu citise statutul, iar când l-a citit şi-a dat seama că decizia încalcă statutul. Doar un acţionar poate ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.  Ulterior, Pârvulescu a rămas preşedinte executiv, iar Mihai Prunariu a fost desemnat preşedinte al CA pentru că şi statutul a fost modificat. „Intenţia n-a fost de a-l aduce pe domnul Condescu la club. Au interpretat greşit“, spune Golea, care este contrazis de avocatul Pecingină. Acesta susţine că din acţiunea intentată de Golea rezultă că dorea revenirea lui Condescu. Şi pentru că acest lucru nu putea fi admis, acţionarii au exclus USMO din acţionariatul clubul pe motiv de neplată a cotizaţiei.  „Eu zic că este greşit să spui că nu şi-a adus contribuţia USMO. S-au exclus şi pe ei prin această hotărâre pentru că un raport al finanţelor arată că toţi membrii care ar fi trebuit să cotizeze în 2013 au cotizat cu doar 16%. Doresc să conducă numai dumnealor“, explică Marin Golea, care spune că va ataca decizia.

ACŢIONARI

Acţionarii CS Pandurii sunt CE Oltenia, reprezentat de Laurenţiu Ciurel, Consiliul Judeţean- Ion Călinoiu, Primăria Târgu Jiu- Florin Cârciumaru şi Artego- Viorel David.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: