Cea mai mare licitaţie din istoria CE Rovinari

Procedurile de construire a unui nou grup energetic la CE Rovinari par să fi intrat în linie dreaptă. Potrivit lui Marcel Hoară, preşedintele Consiliului de Administraţie de la CE Rovinari, marţi va fi postat anunţul de licitaţie pe SEAP. Acesta a adăugat că investiţia va depăşi 500 de milioane de euro şi asigură activitate energetică pentru încă 30 de ani de aici înainte.

Marţi va apărea anunţul privind constituirea noului grup energetic la termocentrala din Rovinari. Marcel Hoară a declarat vineri pentru Radio Infinit că apariţia unui nou grup din 1970 încoace este o realizare importantă: „Cred că noul grup va asigura continuitatea şi funcţionalitatea activităţii energetice în zona Gorjului pe termen meniu şi lung. Se aşteaptă ofertele, există deja 4-5 companii mari ale lumii care şi-au exprimat dorinţa fermă de a participa alături de statul român la această investiţie. Odată finalizată procedura de achiziţie, aşa cum prevede legea românească, şi selectat partenerul, va începe efectiv investiţia”.

Potrivit lui Hoară, în condiţiile actuale de eficienţă, mulţi ani de acum încolo cu grupurile vechi „nu prea puteam exista sau existau riscuri majore”. „Un grup nou presupune pe de o parte o eficienţă ridicată asupra resursei pe care o avem: cărbunele. Pentru un megawatt vom consuma mult mai puţin cărbune, deci putem produce mai mulţi megawatti, pe de altă parte înseamnă o investiţie foarte mare, undeva între 500 şi un miliard de euro, bani care intră în Gorj, cu firme locale care vor avea de lucru. Înseamnă că această activitate se va desfăşura pe cel puţin 30-40 de ani de acum încolo, fără probleme, însemnând în final locuri de muncă şi valoare adăugată în acest judeţ”, a mai declarat Marcel Hoară.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: