Ceai de scorțișoară pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Scorțișoara este una dintre cele mai populare și iubite mirodenii din lume și este înzestrată cu proprietăți antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene, antioxidante și antiinflamatoare. Scorţişoara ajută însă și la prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Această mirodenie ajută însă și la prevenirea bolilor cardiovasculare şi poate contribui la prevenirea diabetului de tip 2. Scorțișoara are capacitatea de a ameliora factorii care contribuie la apariția sindromului metabolic: glucoza, grăsimile din sânge, inflamația, greutatea corporală, nivelul tensiunii arteriale și insulina. Are efecte protectoare asupra neuronilor, îmbunătățind funcțiile motorii în boala Parkinson. De asemenea, inhibă și markerii maladiei Alzheimer și poate fi utilă împotriva sclerozei multiple. Poate reduce riscul de cancer, mai ales a cancerului colorectal.

La prepararea acestui ceai de scorţişoară cel mai indicat este folosirea batoanelor de scorțișoară. Se pun 400 ml de apă la fiert, se adaugă un baton de scorțișoară și se pune un capac. Se fierbe ceaiul timp de 15-30 de minute, la foc mic şi se consumă după ce se răcorește. Acest ceai poate fi asociat și cu alte mirodenii sau ingrediente, cu scopul de a spori efectul terapeutic și aroma. Se poate folosi ghimbir sau mere de la care se foloseşte doar coaja pentru ceai. 

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: