Medici noi la Rovinari. Femeile pot naște în localitate!

Doi noi medici specialiști au fost recrutați în cadrul Spitalului Orășenesc ”Sfântul Ștefan” din Rovinari. Este vorba de doctori specialiști în pediatrie- neonatologie și obstetrică-ginecologie.

Astfel, femeile îi pot aduce pe lume pe cei mici la unitatea medicală din Rovinari. De la nefericitul eveniment din ianuarie 2018, când un bebeluș a murit urma unui stop cardiac în cadrul spitalului, în unitatea medicală de la Rovinari nu a mai născut nicio mămică. Imediat după eveniment, spitalul a rămas fără specialiști în acest domeniu.

Medicul Gherghinoiu Radu, unul dintre noii specialiști aduși la spital, va monitoriza sarcina începând cu prima vizită medicală a viitoarei mămici, va stabili dacă gravida suferă de afecțiuni ce îi pot pune viața în pericol, va asigura asistența la naștere și monitorizarea nou-născutului. De asemenea, Secția Ginecologie a fost modernizată recent și dotată cu aparatură performantă.

Medicul Carmen Bărbulescu, specialist în Obstetrică-Ginecologie, va depista afecțiunile ginecologice și va prescrie tratamentul adecvat. 

Primarul Robert Filip spune că vrea să îmbunătățească condițiile din spital. ”Mai avem un medic pediatru. Vreau să facem secții pe toate spitalele, acum unele sunt compartimente, să putem face și linii de gardă pe secțiile respective. De acum înainte rovinărencele vor putea naște în spital. După problema când a murit copilul, au plecat din doctori și nu au mai fost nașteri la spital. Acum sunt medici, am luat echipamentele, dăm stimulente. Să facem copii!”, a spus, amuzat, primarul din Rovinari.

Vizualizări: 6,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: