Cum ne protejăm de gripă respectând 5 reguli simple

Cum gripa face ravagii în această iarnă din care mai avem de suportat frigul timp de o lună, vă prezentăm cinci reguli simple prin care evităm infectarea cu virusul gripal.  Printre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a evita răspândirea virusului gripal se numără unele de bază cum ar fi:

1. Evitaţi contactul cu persoanele bolnave: evitaţi aglomeraţiile (mijloace de transport în comun, spaţii publice) unde există risc crescut de a intra în contact cu o persoană infectată, nu staţi lângă persoanele care tuşesc sau stranută, nu vizitaţi şi nu duceţi în colectivităţi, mai ales şcolare, persoanele bolnave.

2. Respectaţi regulile generale şi individuale de igienă: utilizarea batistei şi spălatul pe mâini, pusul mâinii la gură atunci când tuşim sau strănutăm, evitarea contaminării prin atingerea cu mâinile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnică a locuinţelor precum şi igienizarea spaţiilor şi a suprafeţelor.

3. Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, spălatul trebuie să dureze cel puţin 20 de secunde, insistând pe pliurile şi spaţiile interdigitale, apoi uscaţi mâinile cu prosoape de hârtie sau aer cald sau dacă nu sunteţi în apropierea apei puteţi utiliza, cu eficinţă mai redusă, un dezinfectant pe bază de alcool.

4. Evitaţi stresul termic şi folosiţi îmbracăminte adecvată, se recomandă consumul de lichide calde, evitaţi deplasărilor matinale şi nocturne când este foarte frig, alternarea repausului în spaţii încălzite precum instituţiile pubilice şi magazine.

5. Respectaţi un regim de alimentar adecvat: bazat pe fructe şi legume proaspete, bogate în vitamine și respectați programul de odihnă.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: