Remediu naturist pentru sinuzită, gripă şi rinită

Sinuzita este o afecțiune cauzată de inflamația sinusurilor, adesea rezultatul unor infecții virale, bacteriene, fungice sau alergii. Printre simptome se numără durerile faciale, nasul înfundat, mucusul nazal gros, tusea, oboseala, durerile de cap și congestia.

Tratamentul obișnuit pentru sinuzită implică administrarea de antibiotice care pot avea efecte secundare negative, motiv pentru care multe persoane apelează la remedii naturiste pentru ajutor. Pentru a prepara acasă un remediu natural și eficient, aveți nevoie de ghimbir și oțet de mere. Amestecați ghimbirul ras cu oțetul de mere într-un castron de sticlă după care închideți ermetic castronul cu capac. Lăsați deoparte, la temperatura camerei, pentru 10 zile, agitând ocazional conținutul.

Prima fază a tratamentului presupune inhalarea amestecului prin coborârea capului cu un prosop peste vas. Ulterior, se înmoaie o batistă în amestec și se pune pe gât peste noapte iar tratamentul se repetă timp de 5 zile.

O altă variantă este fierberea a 50 grame de rădăcină de ghimbir într-o oală cu apă. Se ia oala de pe foc și se inspiră vaporii cu un prosop pe cap. Este un tratament eficient care va reduce congestia sinusurilor și vă va ajuta la tratarea simptomelor sinuzitei şi rinitei.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: