Ceapa a devenit aproape la fel de valoroasă ca aurul. Vezi unde!

Criza financiară a ajuns să afecteze ţările din întreaga lume, provocând diferite feluri de manifestare. În Filipine, ceapa a devenit aproape la fel de valoroasă ca aurul și este unul dintre principalele bunuri de contrabandă.

În timp ce noi o întâlnim la tot pasul, restaurantele din Filipine au scos din meniu orice conține această legumă și autoritățile au sechestrat până acum, în urma perchezițiilor de anul trecut, ceapă de până la 11 milioane de dolari americani, potrivit The Guardian.


Cei care vor să comercializeze ceapă au nevoie de un permis special, astfel că piața neagră este mult mai avantajoasă. Saci cu ceapă au fost găsiți ascunși în containere cu haine, papuci, diverse obiecte electrocasnice sau chiar printre produse de patiserie și panificație, notează spotmedia.ro .


O imagine care s-a viralizat puternic pe rețelele de socializare explică perfect cât de valoroasă este, la acest moment, ceapa pentru filipinezi: o mireasă şi-a făcut un buchet dintr-o o funie stilizată de ceapă. Acest buchet neobișnuit a fost și pe post de mărturii - fiecare invitat a primit acasă o mică legumă.

Vizualizări: 2,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: