Cedează clădiri ca să își achite datoriile la bugetul local

Uzina Mecanică Sadu nu are nicio șansă să își achite datoriile la bugetul local al orașului Bumbești Jiu! Din acest motiv, administrația locală va opta pentru o altă modalitate de a-și recupera paguba. În perioada următoare, mai multe hale și alte active ale UM Sadu vor fi preluate de primăria din localitate. Ele vor fi date în folosință parcului industrial, iar pe viitor vor fi puse la dispoziția eventualilor investitori care își vor manifesta interesul pentru respectiva zonă.

Activele care vor fi preluate de domeniul public nu mai sunt folosite de Uzina Mecanică Sadu.

 „Încercăm o procedură strict legală, prevăzută de legislația în vigoare de a stinge o creanță. Uzina Mecanică Sadu are o datorie la bugetul local, datorie pe care nu are cum să o onoreze și suntem convinși că în perspectiva imediată nu o să aibă posibilitatea să o facă, iar noi nu dorim să recurgem la măsuri care ar schimba în și mai rău UM Sadu. Și atunci există această procedură de stingere a creanțelor prin dare în plată, să luăm niște active de la Uzina Mecanică Sadu, în contul datoriei pe care o are. Este vorba despre hale industriale și alte active, pe care nu le mai folosește. (...) Ne-am pus de acord pe o listă de obiective, care se vor evalua și le vom da în administrare parcului industrial”, a afirmat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru.

Pentru ca procedura să fie finalizată cu succes, se vor încheia acorduri între UM Sadu, Romarm și Primăria orașului Bumbești Jiu.  Nu este pentru prima dată când se apelează la această variantă de recuperare a creanțelor.

„Nu este complicat deloc pentru că am făcut această procedură în 2006-2007, când am luat activele care erau la Uzina Mecanică Sadu și constituiau sistemul de tratare și distribuție apă potabilă. L-am luat și l-am băgat în domeniul public și am reușit să atragem fondurile necesare astfel încât infrastructura de apă și canal să fie refăcută din temelii, să zicem așa”, a mai afirmat Bobaru.

Primarul din Bumbești Jiu a mai subliniat că Uzina Mecanică Sadu merge din rău în mai rău, că forța de muncă este îmbătrânită și că angajații sunt tot mai greu de găsit din cauza salariilor mici pe care unitatea le oferă. De asemenea, aparatura învechită este o altă problemă de care se lovește UM Sadu.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: