Probleme cu apa potabilă la Schela. Primar: Eu încerc să repar greşelile din trecut

Deputatul USR, Radu Miruţă, reclamă probleme cu apa potabilă la Schela. În replică, primarul spune că e o problemă mai veche, pe care încearcă să o rezolve de când și-a preluat mandatul. În plus, pentru că nu a fost apă, oamenii au fost scutiți de la plată. 

Miruţă doreşte să facă o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, cu privire la lipsa apei potabile din comună: „La Schela oamenii nu au apa potabila pentru ca primaria nu este capabila sa intretina la parametri statiile de clorinare, sa scoata namolul din bazine si sa igienizeze captarea de la izvoare. Conform legii, in astfel de situatii primaria este obligata sa le asigure oamenilor cu cisterna apa potabila, regulat. Ceea ce nu s-a intamplat si nu se intampla. Bazine sparte, adesea apa menajera este tulbure (nu se trateaza turbiditatea), primar indiferent”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

Contactat  pentru a-şi exprima punctul de vedere, primarul comunei Schela, Gabriel Deteşan, a afirmat: „Eu încerc să repar greşelile din trecut, greşelile altora. Este opinia dumnealui, vine şi dă cu boata în cineva care nu este vinovat. Eu nu aduc atacuri nimănui. Nu am avut tangenţe cu domnul Radu Miruţă, doar ne-am salutat pe la şedinţe. Domnul Radu Miruţă are un consilier aici la noi, el nici nu ne-a votat anumite proiecte, votează numai împotrivă. Am votat pe rectificare captarea de care avem nevoie şi dumnealui a fost împotrivă. Păi dacă nu ai fost de acord cu o captare, de care beneficiază toată comuna, cum poţi să vii să faci astfel de afirmaţii? De asemenea, am mai avut o propunere pentru consilieri la care s-a opus. Noi, în perioada verii, aferentă lunilor iunie, iulie şi august, ne confruntăm cu o secetă care nu ne permite să dăm măcar o găleată de apă la animale. Am propus să îi scutim pentru o perioadă de 3 luni de zile, pentru că nu au beneficiat oamenii de apă. Mie mi se pare normal. Eu vreau să scutesc oamenii, chiar dacă nu aduc bani la bugetul local. Sunt oameni care poate cu 5 lei îşi iau pâinea de zi cu zi. 15 lei pentru 3 luni nu reprezintă o pagubă în bugetul local. Am vrut să ajut oamenii”.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: