Primarii mai speră la o rectificare bugetară. Nu le ajung banii!

Primarii așteaptă o nouă rectificare bugetară la sfârșitul acestei luni.

Mulți dintre ei spun că suma alocată de guvern din fondul de rezervă nu este suficientă pentru acoperirea tuturor cheltuielilor.

Primarul comunei Dănești, Marius Paliță, afirmă că ar mai avea nevoie de încă 200.000 lei pentru a nu rămâne cheltuieli neplătite: „Nouă, la comuna Dănești, ne mai trebuie încă pe atât, ca să putem să ne ducem activitatea până la finalul anului. Să sperăm că sunt auzite problemele noastre și că ni se vor aloca, la următoarea rectificare de buget, alte 200.000 lei. Fără banii aceștia o să intrăm în datorii. Noi avem necesități pe cheltuieli de funcționare”.

Edilul a transmis, într-un interviu la Radio Infinit, că a asigurat necesarul de material lemnos pentru sezonul rece, dar creșterea constantă a prețurilor îi dă bătăi de cap: „A trebuit să acoperim necesarul de lemne pentru școli și instituții publice și după cum știți, prețul lemnului, până să se plafoneze, a fost destul de mare. Noi am luat din timp lemne, la prețul la care a fost. Nu ne place să facem achiziția în ultimul moment. Prețurile și facturile sunt dublate, poate triplate și atunci o să avem un deficit”.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: