Cei mai trişti copii ai Gorjului, aventură la mare

Sunt printre cei mai necăjiţi copii ai judeţului Gorj, sunt copiii care suferă pentru că nu au o familie unită, suferă pentru că în fiecare zi au parte de lipsuri. Cei mai mulţi frecventează Centrul de Zi de la Centrul Maternal şi găsesc aici înţelegere, mâncare şi consiliere din partea salariaţilor. Chiar acum, 21 dintre aceşti copii sunt pe litoralul Mării Negre şi au parte poate de una dintre cele mai frumoase experienţe din copilăria lor.

Ar putea fi numiţi cu uşurinţă copii fără copilărie şi asta pentru că de când s-au născut au avut parte doar de lipsuri şi neînţelegeri în familie. Este vorba de copiii care frecventează centrul de zi al Centrului Maternal și care zilele astea se distrează aşa cum nu au mai făcut-o vreodată la mare. Cei 21 de copii sunt în staţiunea Costineşti, iar fericirea din ochii lor poate fi observată cu ușurință în fotografiile trimise drept recunoştinţă directorului centrului, Gheorghe Milosteanu. ”Copiii care sunt în centrul de zi la ora actuală provin din familii dezorganizate, dezbinate, cu mulţi copii, provin din familii unde părinții s-au despărţit, iar acum sunt în grija unuia din părinţi, îndeosebi mama. Mamele se confruntă cu probleme financiare grave, nu au loc de muncă și din acest considerent copiii au nevoie de instituţiile statului”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.

Acesta a fost de altfel şi primul motiv pentru care instituţia i-a trimis şi în acest an pe litoral timp de şapte zile. Copiii sunt la Costineşti, iar distracţia este maximă. ”Am stabilit o regulă ca plecarea la mare să fie determinată de comportamentul din unitatea noastră, dar și de comportamentul de la şcoală. În aceste condiţii am reuşit să-i trimitem pe toți la mare cu observaţia să fie cuminţi în continuare dacă vor să mai beneficieze și de alte excursii”, a spus Gheorghe Milosteanu. Micuții revin de la mare pe 22 iulie.

Galerie foto


Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: