Cei trei mii de români intrați azi-noapte în țară, conduși în centrele de carantină

Poliția de Frontieră a efectuat azi-noapte și azi-dimineață formalitățile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantină sau pentru autoizolare.

Pentru această activitate, Poliția de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalitățile să se desfășoare cu rapiditate.

Între timp, la frontierea Autriei cu Ungaria s-au strâns alte sute de români, dar autoritățile maghiare, care au închis granițele, spuneau marți că singura excepție va fi convoiul de trei mii de români.

actualizare: Sunt mii de români la granița Austriei cu Ungaria. Aceștia vor putea pleca în convoi la ora 12. Ministrul de Externe a convenit cu autoritățile din Ungaria să fie făcut un astfel de convoi în fiecare noapte, până când toți românii care doresc vor ajunge în țară.

Vizualizări: 1,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: