Cel mai bătrân jandarm, condus pe ultimul drum

Doliu în rândul jandarmilor gorjeni. Joi, 25 ianuarie, ei l-au condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, pe veteranul Iosif Roşu, căpitan în rezervă, cel mai longeviv jandarm din judeţul Gorj.

Născut în anul 1921 în localitatea Mărgăriteşti, judeţul Buzău, Iosif Roşu a urmat etapele formării ca jandarm în cadrul Centrului de Jandarmi Găeşti, Regimentul de Jandarmi Pedeştri Bucureşti şi a Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, ulterior fiind trimis pe front la Odessa. După război a fost repartizat instructor-comandant de pluton la formaţiunea de jandarmi din Târgu Jiu şi Poiana (Rovinari). 

„Dl. cpt.(r) Roşu Iosif ne-a donat nouă, jandarmilor gorjeni, pagina de istorie trăită de dânsul în scurta carieră de jandarm din anii 1941-1950 când prin Decret Prezidenţial a fost trecut în rezervă, documentele fiind prezentate în Sala de Tradiţii a unităţii. În decursul timpului a fost prezent ca invitat la Zilele Veteranilor Jandarmi, iar generaţia tânără de jandarmi a putut să cunoască aspecte relevante privind istoria Jandarmeriei în Gorj şi să-şi manifeste recunoştinţa faţă de activitatea desfăşurată de veteranii jandarmi”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.  

Vizualizări: 1,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: