Poliţiştii condamnaţi, puşi pe liber

Cei doi poliţişti gorjeni, condamnaţi definitiv pentru muşamalizarea unui accident rutier, şi-au pierdut locul de muncă. Ofiţerul Florin Grigore Nanu Cziko şi subofiţerul Marian Ionuţ Vîrjan, naş şi fin, au fost condamnaţi cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.  

În urmă cu circa trei ani, Marian Ionuţ Vîrjan a fost implicat într-un accident rutier produs în Târgu Jiu, după o altercaţie la un bar cu agenţii de pază. Vîrjan s-a urcat la volanul maşinii pentru a-i urmări pe agenţii care nu îl lăsaseră să se distreze. Le-a lovit maşina acestora, după care în scenă a intrat naşul său, Cziko, care a încercat să muşamalizeze incidentul.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a anunţat, după aflarea verdictului, că „a iniţiat procedurile în vederea emiterii actelor administrative, conform competenţelor de gestiune, pentru încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea”.

Florin Grigore Nanu Cziko a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, iar finul său, Ionuţ Marian Vîrjan, la un an de închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare.

Pentru ofiţer, competenţa de a dispune măsura concedierii este a ministrului, iar pentru agent este a conducerii IPJ Gorj.

În acelaşi dosar au fost achitaţi doi poliţişti din lipsă de probe. Este vorba despre Gabriel Popescu şi Elena Andrada Luţă. „În situaţia celor doi agenţi de poliţie pentru care instanţa a pronunţat soluţia de achitare, vor fi emise acte administrative în vederea repunerii în funcţiile deţinute anterior punerii la dispoziţia unităţii, ca urmare a trimiterii în judecată”, a mai anunţat IPJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: