Cel mai „bătrân” jucător de la Pandurii are 22 de ani

Pandurii Lignitul Târgu Jiu va avea şi în acest an cea mai tânără echipă din Liga a 2-a, dacă lotul nu va fi completat cu jucători cu experienţă. Cu nici zece zile înainte de începerea campionatului, media de vârstă a echipei este sub 20 de ani, iar cel mai vârstnic jucător are numai 22 de ani.

Pandurii Lignitul Târgu Jiu are o echipă de juniori şi tineret, cu care speră să se poată menţine în Liga a 2-a. Antrenorul Adrian Bogoi a spus la Radio Infinit că media de vârstă la Pandurii este sub 20 de ani. „Cel mai vechi jucător de la echipă în momentul de faţă este Brânzan. El a fost căpitan în ultimele două meciuri, are numai 22 de ani. Mai avem un jucător de 23 de ani care se pregăteşte cu noi, dar nu vă dau numele. Nu ştiu dacă va rămâne. Media de vârstă la Pandurii este sub 20 de ani”, a spus Bogoi. „În alte ţări, echipele care folosesc mulţi jucători tineri sunt recompensate financiar de federaţii, aşa se întâmplă în Ungaria, în Belgia”, a mai spus antrenorul.

Transferurile, la secret

Bogoi a spus că şi anul trecut a avut o echipă tânără, dar în jur de 10 jucători au ales să plece. „Au plecat zece jucători, au venit alţii. Mulţi dintre cei plecaţi erau la sfârşit de contract, au ales altă cale din punct de vedere sportiv. După părerea mea, nu toţi au ales foarte bine, unii au mers în Liga a 3-a. Noi trebuie să pregătim jucătorii pe care îi avem, să promovăm jucătorii din pepinieră şi să obţinem rezultate din ce în ce mai bune”, a spus antrenorul.

Adrian Bogoi este secretos când vine vorba de achiziţiile pe care le va face Pandurii. „Avem 6-7 jucători care fac pregătire cu noi, dar nu dau nume, pentru că anul trecut jucătorii au fost sunaţi de alte echipe şi ofertaţi. Simplul fapt că se pregătesc cu Pandurii face ca alte echipe să îi sune. Am la antrenamente 16 jucători de câmp şi trei portari. Cinci-şase dintre ei sunt juniori sub 18 ani, care mai mult ca sigur vor rămâne la noi”, a mai spus Bogoi.

Pandurii va mai putea face transferuri până la începutul lunii septembrie, dar prima etapă este programată pe 4 august, când gorjenii fac deplasarea la Bacău.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: