Cel mai bun antrenor din Liga 2 este un gorjean

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) a anunțat câștigătorii ”Premiilor AFAN 2023”, în urma performanțelor din sezonul trecut, 2021-2022. Printre premianții desemnați de fotbaliștii din primele trei ligi s-a numărat și gorjeanul Dragoș Militaru, actualul antrenor al Unirii Dej.

În cadrul premiilor acordate anual de către AFAN au fost premiați și doi reprezentanți din Liga 2. Este vorba despre antrenorul gorjean Dragoș Militaru, de la Unirea Dej, și Bogdan Chipirliu, de la Steaua, considerați ”cel mai bun antrenor din Liga 2”, respectiv ”cel mai bun fotbalist din Liga 2”.

Dragoș Militaru a fost considerat de votanți cel mai bun antrenor din Liga 2 în sezonul 2021-2022.

”Toate premiile au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliștii din primele trei ligi ale României. Procesul de votare s-a desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2022”, a anunțat asociația condusă de Emilian Hulubei.

În total au fost acordate șapte distincții, după cum urmează: ”Cel mai bun 11”, ”Cel mai bun fotbalist U21”, ”Cel mai bun fotbalist din Liga 2”, ”Cel mai bun fotbalist din România”, ”Cel mai bun fotbalist străin din România”, ”Cel mai bun antrenor din România” și ”Cel mai bun antrenor din Liga 2”.

Două categorii au aparținut eșalonului secund, iar Dragoș Militaru a fost ales drept cel mai bun antrenor. Gorjeanul care a mai antrenat anterior la Pandurii Târgu Jiu a avut două sezoane extraordinare cu  Unirea Dej, formația cu care a promovat din Liga 3 și pe care acum a dus-o în play-off-ul Ligii 2.

Lista completă a câștigătorilor la Premiile AFAN 2023

Cel mai bun 11:

Portar: Horațiu Moldovan

Fundaș: Andrei Burcă

Fundaș: Nicușor Bancu

Fundaș: Cristian Manea

Fundaș: Cristian Săpunaru

Mijlocaș: Nana Boateng

Mijlocaș: Ciprian Deac

Mijlocaș: Darius Olaru

Atacant: Andrei Cordea

Atacant: Andrea Compagno

Atacant: Andrei Ivan

Cel mai bun fotbalist U21: Octavian Popescu

Cel mai bun fotbalist din Liga 2: Bogdan Chipirliu

Cel mai bun fotbalist din România: Darius Olaru

Cel mai bun fotbalist străin din România: Andrea Compagno

Cel mai bun antrenor din România: Dan Petrescu

Cel mai bun antrenor din Liga 2: Dragoș Militaru

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: