Cel mai lung drum din lume are aproximativ 50.000 km

Cel mai lung drum din lume are 47.958 de km și este o reală încântare pentru cei care au timp de străbătut cu mașina. Este vorba de autostrada Pan-Americană, cu punctul de plecare în Fairbanks, oraș din Alaska iar finalul său este la Buenos Aires, capitala Argentinei.

Distanța totală pe care se întinde este de aproape 50.000 de km, mai exact 47.958. Autostrada este practicabilă aproape în întregime, cu exepția unei părți de 150 de kilometri cunoscută sub numele de Darien Gap, zonă aproape în întregime acoperită de junglă. Din punctul acela, mașinile și pasagerii sunt transportați de-a lungul secțiunii cu ajutorul unor ambarcațiuni.

Un alt fapt uimitor este că drumul traversează aproape în întregime cele trei americi: America de Nord, America Centrală și America de Sud.

Astfel, el trece de la nord la sud în 14 state: Canada, Statele Unite, Mexic, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Columbia, Ecuador, Peru, Chile şi Argentina. Un alt tronson trece și prin Bolivia, Brazilia, Paraguay, Uruguay sau Venezuela.

Galerie foto


Vizualizări: 6,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: